lauantai 11. heinäkuuta 2009

Brehaut, Virginia (ed.): Sewing Doll's Clothes. 27 projects to make in 1:12 scale

127 sivua/pages
ISBN: 987-1-86108-505-4
Guild of Master Craftsman Publications LTD

Kirja on kooste Doll's house magazinessä julkaistuista vaatetusohjeista.Varsinaiset ohjeiden kirjoittajat ovat Janet Harmsworth, Carolyn Harding ja Sue Johnson. Useampi tekijä ja pitkällä aikavälillä julkaistut ohjeet tekevät kirjasta varsin monipuolisen, täällä on ohjeet niin Marilyn Monroen valkoiseen kesämekkoon kuin eri aikakausien mukaisiin pukuihin ja onpa mukana hauska pelikortista askarreltu naamiaisasukin.

The book is a collection of instruction published in Doll's house magazine. The writers are Janet Harmsworth, Carolyn Harding and Sue Johnson. Many collaborators and a long period of time in publishing makes this book versatile. There are instructions for Marilyn Monroe's white summer-dress, many period costumes and a funny queen-of-hearts dress-up-costume made of playing-cards.


Tässäkin kirjassa on paikoitellen kömpelyyttä ja patsastelevaisuutta kuvissa. Kuvissa nuket ovat pääosassa asuineen, niitä ei ole juuri lavastettu yksityiskohtaisiksi ympäristöiksi. Ohjeissa ja kaavoissa ei sinänsä ole mitään vikaa ja ne on sovellettavissa kunkin omaan tyyliin. Tässä kirjassa liimataan paljon, joten jos haluat ommella vaatteet, kirja voi olla vähän epäsopiva.


In this book there's also some clumsiness in the photos. In the photos the main focus is on the dolls and their attires, there's very little accessories and the dolls are not in detailed settings. The instructions and patterns are ok and again easily applied to one's own style. There's a lot of glueing going on in this book, so if you wish to sew all the clothes, this might not be your choice.


Tämä ei ole aivan lempikirjojani, vaikka onkin oikein kiva. Taidan olla takkifriikki, kun tässäkin silmää viehättävät erityisesti muutamat takit. Myös goottilainen neidon asu korkeine kartiolakkeineen on tosi kiva. ♥♥

This is not among my favourite books, but it's nice anyway. I think I have a soft spot for coats, because here again some of the coats melt my heart. Also a gothic gown with high hat is real nice. ♥♥

1 kommentti:

  1. Muchas gracias por el libro, y las explicaciomes, es bueno tener en cuanta, quien lo conoce.

    VastaaPoista