perjantai 8. tammikuuta 2010

Hawkins Sue: Carpets and Rugs (Dolls House Do-It-Yourself)

64 sivua/pages
ISBN: 0-7153-1434-3
David & Charles


Tämä on yksi lempikirjojani ohjekirjoista. Tämän avulla koen hiljalleen oppineeni kirjailemaan mattoja nukkekotiin ja pääsemään yli kirjailukammostani. Aiemmin olin aivan toivoton, hikisin käsin pusersin neulaa ja sain langat heti ihan solmuun ja laskin pistot ihan väärin. Työ tuntui etenevän epätoivoisen hitaasti. Hidasta se on edelleen, mutta jotenkin rauhoittavaa ja tyynnyttävää työtä.

This is one of my favourite diy books. I think I slowly learned to embroider with the help of this book. Before I dreaded it. I tried to do something with the sweaty fingers and knotty yarn and always counted the stitches wrong. It seemed to take ages to make the grey bundles. It is still very slow work, but somehow soothing and relaxing. And the carpets are so beautiful made with tent-stitches.


Kirjassa on todella hyvä johdanto ja kappaleet materiaaleista, tekniikasta ja mattojen viimeistelystä. Ei kannata panikoitua, vaikka kirjoessa matto venähtää salmiakiksi, se palautuu prässäämällä oikeaan muotoonsa. Pistot hahmottaa hyvin selkeiden kuvien avulla.

There's a really good introduction with chapters on materials, techniques and finishing of the rugs in this book. There's no need to panic when the work gets distorted to diamond-shape, it can be pressed to the good form later on. The stitches are easy to understand with the illustrations.


Kirjassa on monentyylisiä mattoja ja ohjeet on helposti muokattavissa eri kokoisiksi tai värisiksi tai eri materiaalein tehdyiksi. Puolipistojen lisäksi kirjassa on räsymatto-ohje ja ketjupistoilla kirjottava villamatto. Matot ovat kohtalaisen yksinkertaisia ja helpohkoja ja silti todella hyvän näköisiä. ♥♥♥♥

There are many styles of carpets and the charts are easy to adjust to different sizes or colour. Using different materials you can have different kinds of rugs too. There are mainly tent-stiches used, but also a rag-rug and a wool rug with chain stitches. The charts are relatively simple, but still very good looking. ♥♥♥♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti